Alajärven Ankkureiden naisten edustusjoukkue on selvittänyt tiensä suomensarjan länsilohkon välierä – ja finaalisarjan voittojen myötä itsensä Ykköspesis-karsintaan.
Karsinta käydään viiden joukkueen yksinkertaisena sarjana, jossa jokaiselle joukkueelle tulee kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua.

Joukkue osoitti jatko-otteluissa sitkeytensä

Ankkureiden naisten suomensarja-joukkue lähti lohkon sisäisiin välienselvittelyihin sijalta kolme. Edellään Ilmajoki ja Lapua, joille runkosarjan aikana ei pärjätty.

Lohkovälierä-vaiheessa vastaan asettui Ilmajoen Kisailijat. Joukkue joka vilisi Ykköspesis- ja jopa Superpesis-kokemusta omaavia pelaajia solkenaan. Ykköstähtenään Ankkuri-kasvatti Laura Nurmela.

Ottelusarjasta muodostui vaiherikas. Sattumia ja tapahtumia riitti jokaisessa kolmessa ottelussa.

Ottelusarjan alussa IK:n naiset esittivät sellaista lyöntipeliä, jota ei ollut Suomensarjassa hetkeen nähty. Ankkurit pinnisteli vastaan sen minkä pystyi, mutta avausottelussa kärsittiin tiukka 1-0-tappio.

Toisessa osa-ottelussa Kitrolla sisäpelin taso vähän rahoittui ja vähempijuoksuisessa ottelussa Ankkurit oli selkeästi niskan päällä siirtäen ottelusarjan ratkaisun Ilmajoelle.

Kolmannessa ottelusta muodostui vähän samanlainen kuin ensimmäisestä pelistä. Hallinnantunteesta ei ollut kummallakaan tietoa. Lopulta pidemmän korren vei Ankkurit voittaen molemmat jakson juoksun erolla ja edeten lohkofinaaleihin saakka.

1. IK – AA 1-0 (8-8, 5-4)
2. AA – IK 2-0 (8-0, 5-3)
3. IK – AA 0-2 (7-8, 3-4) AA jatkoon otteluvoiton 2-1

Kahden upean joukkueen lohkofinaalit

Finaalisarja länsilohkon osalta huipentui kahden hienon joukkueen tasaiseksi taisteluksi. Lohkovoittaja Lapua oli ollut koko kauden vakuuttava, eikä Ankkuritkaan pystyneet voittamaan Lapuaa runkosarjan aikana. Mutta runkosarja on runkosarjaa ja jatkopelit on jatkopelejä…

Ensimmäisessä osaottelussa Lapualla tuli selväksi, että juoksuralleja ei olisi luvassa. Molemmat joukkueet pelasivat tiivistä ulkopeliä, toki juoksut syntyivät yksittäisistä lapsuksista. Avausjaksolla Virkiälle riitti yksi juoksu jaksovoittoon. Toisella jaksolla Lapua karkasi parhaimmillaan jo 3-0-johtoon, mutta Ankkurit tuli juoksulla jo ohikin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, kun Lapua pystyi tasoittamaan toisen jakson ja viemään ottelun 1-0.

Lauantaisessa toisessa osaottelussa Kitrolla pelin luonne pysyi samanlaisena. Ilmaiseksi ei saa mitään, juoksut tulee yksittäisistä tilanteista.
Ankkurit sai vahvan alun avausjaksolle, joka siivitti 2-0-jaksovoittoon.
Toisella jaksolla Lapua käänsi jakson Liinu Havukaisen läpilyönnillä.
Supervuorossa Ankkurit nollasi Lapuan ulkovuorossaan ja ratkaisi ottelun Roosa Nuolikosken toimesta ja siirsi ottelusarjan ratkaisun Lapualle 3.otteluun.

Kolmannessa ottelussa Lapua oli alussa älyttömän vahva. Avausjaksolla tilanteita onnistui rakentamaan molemmat, mutta kotiutuksissa onnistui alussa vain Lapua.
Parhaimmillaan Lapua kerkesi jo 7-0-johtoasemaan.

Käänteen tekevä hetki koettiin ensimmäisen jakson lopulla, jossa Ankkurit saivat harhaheitolla ja Mirella Nygårdin läpilyönnillä aikaiseksi viiden juoksun kirin. Jaksovoittoon se ei riittänyt, mutta riitti herättämään unessa olleen Ankkuri-lauman.

Toisella jaksolla Ankkurit oli jakson alusta saakka lievästi niskan päällä, juoksuja syntyi tasatahtiin, mutta viimeisen palon hetkellä Ankkurit olivat jaksovoittojia ja ottelusarjan ratkaisu siirtyi kuin käsikirjoitetussa elokuvassa, supervuoroon.

Supervuorossa Lapua väänsi väkisin omassa sisävuorossaan yhden juoksun.
Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Ankkureiden ykköskärki nousi ratkaisun hetkillä parrasvaloon. Ratkaisijaksi tällä kertaa nousi Salla Lahti, joka puhkaisi pallon 2-puolelta junaradalle ja ottelusarja päättyi Ankkureiden juhlaan.

1. LAPUA – AA 1-0 (1-0, 4-4)
2. AA – LAPUA 2-1 (2-0, 2-3, 2-0s)
3. LAPUA – AA 1-2 (7-5, 2-3, 1-3s)