Ankkurit ja Hamina kohtasivat alempien pudotuspelien toisessa osaottelussa Kitrolla sunnuntaina. Ankkurit aloitti ottelun hienosti ja olivat useamman juoksun johtoasemassa, mutta Hamina tuli takaa ohi. Toinen jakso oli vähäjuoksuinen ja sen vei myös Hamina. Ottelun voitto merkattiin Haminalle jaksoin 0-2 (6-7, 1-2) ja tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 1-1.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa molemmat joukkueet avasivat ottelun juoksutilinsä. Hamina onnistui Elias Lahden kakkosrajapuhkaisulla, millä Teemu Rouhiainen juoksi suoraan kakkospesältä kotiin. Ankkurit onnistuu paremmin ja iski kolme juoksua. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Petteri Kortelainen saumalyönnillä ja kahdesta seuraavasta vastasi Ihamäen veljekset Juho sekä Lauri komeilla välilyönneillä.

Toisessa vuorossa Haminalle rakentui paloton ajo, mutta tilanne kuoli nopeaa huonoihin lyöntiratkaisuihin. Ankkurit siirtyi toisessa vuorossa 5-1 johtoasemaan, kun Tuukka Etula kotiutti välilyönnillä Elmeri Koivusalmen. Vuoron toisesta juoksusta vastasi parivaljakko Ville Keltikangas ja Pyry Alanen.

Kolmannessa vuorossa joukkuiden sisäpeli oli alkuun tukkoista, mutta onnistumisia kuitenkin tuli. Lauri Rönkkö iski haminalle takakentän puhkaisulla viimeisenä lyöjänä kaksi juoksua. Lauri Ihamäki iski etutilanteessa Ankkureille juoksun kakkosrajalyönnillä, mikä karkasi  pesävahdin räpylästä nurmikolle ja Nestori Yli-Sissala juoksi kakkospesältä asti kotiin tilanteeksi 6-3.

Haminan neljäs vuoro alkoi loistavasti, kun toinen lyöjä Antti Kortteenperä löi pallo takaa koppareiden yli läpi. Rouhiainen juoksi kotiin ja Kortteenperä kiersi itse kunnarin. Jatkossa vielä Rönkkö ja Waltteri Hämäläinen löivät juoksut siirtäen Haminan 6-7 johtoon. Ankkureilla oli paikkansa omalla vuorollaan. Juho Ihamäen välilyönnillä ajotilanteessa tasoitusjuoksu oli lähellä, mutta etenijä ei ehtinyt ennen kotipesään, kun Ihamäki paloi ykköspesälle ja jaksovoitto merkaattiin Haminalle lukemin 6-7.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkureille ei juoksuja syntynyt. Hamina kuitenkin onnistui, kun Rönkkö iski ottelun toisen läpilyöntinsä, millä kaksi etenijää juoksi kotiin ja vierasjoukkue siirtyi 0-2 johtoasemaan.

Toisessa vuorossa Ankkurit onnistui avaamaan jakson juoksutilinsä Juho Ihamäen vastustamattomalla välilyönnillä. Haminan jäädessä vuorossa ilman juoksuja kolmas vuoro alkoi 1-2 tilanteessa.

Ankkueilla oli mahdollisuus kolmannessa vuorossa lisätä juoksutiliään, mutta tässä eivät onnistuneet. Haminan sisävuoro oli koko ottelun heikoin ja nopein niin ratkaiseva vuoro alkoi samoissa 1-2 lukemissa.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurien sisäpeli oli nihkeää ja tämä merkitsi sitä, että Hamina voitti ottelun jaksoin 0-2 (6-7, 1-2) ja tasoitti ottelusarjan 1-1 lukemiin. Kolmella voitolla Superpesis jatkuu. Tappiolla jatkuu kausi Ykköspesiksen parasta vastaan.

Seuraava sarjan ottelu pelataan tiistaina Haminassa ja neljäs kohtaaminen on Kitrolla tulevana torstaina.