Ankkurit matkasi Haminaan lauantaina viidenteen ja ratkaisevaan alempien pudotuspelien otteluun, missä riitti panosta. Voittaja varmistaa sarjapaikan Superpesiksessä ja häviäjällä tiedossa on vielä karsintasarja Ykköspesiksen voittajaa vastaan. Ankkurit hoiti homman maaliin voittamalla ottelun jaksoin 0-1 (2-2, 2-5) ja näin ollen Superpesis jatkuu Kitrolla myös kaudella 2025!

Hamina sai otteluun lentävän lähdön, kun ensimmäinen lyöjä Teemu Rouhiainen iski kakkospuolelta pallon valleille ja kiersi kunnarin. Lisäjuoksuja Hamina ei kuitenkaan vuorossa onnistunut tekemään tämän jälkeen Ankkurien hyvän ulkopelin ansiosta. Ankkurien osalta ensimmäinen sisävuoro tuotti useamman kotiutuspaikan, mutta juoksut jäi näkemättä ja Haminan 1-0 johtolukemat säilyi taululla ennen toista vuoroparia.

Ottelun toisessa vuorossa juoksuja ei nähty kummankaan joukkueen osalta tilanteista huolimatta, kun yritykset jäi ponnettomaksi. Juoksuja ei nähty myös kolmannessa vuorossa. Hamina rakenti palottoman tilanteen, mutta Ankkurien ulkokenttä hoiti palot taululle. Ankkurien sisävuorolla miestä ei nähty kakkospesää pidemmällä.

Ratkaiseva vuoro alkoi Haminan 1-0 johtoasemassa. Hamina onnistui sisävuorollaan siirtymään 2-0 johtoon, kun Lauri Rönkkö kotiutti Elmo Peltosen. Ankkurit onnistui omalla vuorollaan hyvin. Lauri Ihamäki löi loistavalla kakkosrajanäpillä Elmeri Koivusalmen kotiin ja Juho Ihamäki kotiutti Nestori Yli-Sissalan välilyönnillä tasoittaen tilanteeksi 2-2. Lukemat jäivät myös ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkurit rakenteli hyvin tilannetta päälle ja myös yksi juoksu nähtiin, kun Juho Ihamäki kotiutti välilyönnillä Atte Kuosmasen. Haminan sisäpeli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta yhden tilanteen saivat aikaan viimeiselle lyöjälle. Tilanteesta kuitenkin Ankkurit hoiti palon kotiin ja taululla säilyi Ankkurien 0-1 johtoasema

Toisessa vuorossa Ankkurit jälleen onnistui. Juho Ihamäki iski ajotilanteessa pallon väliin, millä kotiin juoksi Tuukka Etula. Petteri Kortelainen tämän jälkeen iski kakkosrajasta pallon maisemiin ja Lauri Ihamäki juoksi Ankkurit 0-3 johtoon. Hamina sai toisessa vuorossa hyvän painostuksen päälle, mutta Ankkurien ulkopeli toimi mainiosti takatilanteessa ja juoksut jäivät syntymättä.

Jakson kolmannessa vuorossa Ankkurit ei onnistunut juoksujen teossa. Hamina sen sijaan sai lahjajuoksun, kun kolmospesälle suunnattu polttoheitto karkasi harhaan ja Teemu Rouhiainen juoksi tilanteeksi 1-3.

Toisen jakson ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui jälleen hyvin. Juho Ihamäki löi kolmospussiin suunnatulla painepallolla Elmeri Koivusalmen kotiin. Mikael Penninkangas onnistui vähän tämän jälkeen välilyönnillä kotiuttamaan Ville Keltikankaan ja taululla oli lukemat 1-5. Hamina onnistui omalla vuorollaan rakentamaan, mutta vain yksi juoksu syntyi Rönkön lyömänä ja tämä tarkoitti sitä, että Ankkurit otti ottelusta voiton jaksoin 0-1 (2-2, 5-2) ja samalla varmisti Superpesispaikan otteluvoitoin 2-3.