Ankkurit ja Vimpelin Veto kävivät maanantaina kamppailun Saarikentällä. Pari viikkoa sitten Ankkurit nappasi Vedosta voiton Kitrolla, mutta Saarikentällä Veto otti voiton jaksoin 2-0 (5-2, 3-1)

Ottelun sisältä aloittanut Veto onnistuu iskemään ottelun avausjuoksut ja niistä mailan varressa vastaa Matias Rinta-aho ja Jukka-Pekka Vainionpää. Ankkurit myös onnistuu ensimmäisessä vuorossa, kun Petteri Kortelainen iskee lukemiksi 1-2 kotiuttamalla Atte Kuosmasen Vedon ulkokentän avustuksella.

Toisessa vuorossa Vedon hyvä vire jatkuu ja iskevät jälleen kaksi juoksua taululle. Lyödyistä vastaa Rinta-aho sekä Atte Kortehisto. Ankkurien sisävuoro toisessa vuorossa on heikkoa ja Veto johtaa 4-1 kolmanteen vuoroon siirryttäessä.

Vedon Elmeri Anttila iskee kolmannen vuoron alussa pallon kakkosrajasta Savonjokeen. Mikko Vihriälä tuo lyönnillä juoksun. Anttila itse yrittää kunnaria, mutta ei ehdi kolmoselle ja samassa tilanteessa myös Mikko Kanalasta tulee palo kolmospesälle. Ankkurit iskee myös vuorossa yhden juoksun Kortelaisen välilyönnillä, millä Pyry Alanen tuo tilanteeksi 5-2.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Vedolla on paikkansa, mutta juoksut jää näkemättä. Ankkurien sisäpeli ei aukea vuorossa ja yksi vaikeuttaja siihen on lukkari Teemu Kinnunen. Veto vie ensimmäisen jakson lukemin 5-2.

Toisen toisen ensimmäisessä vuorossa Ankkurien sisäpeli näyttää jo kuolevan nopeaa. Yksi kotiutustilanne kuitenkin rakentuu, mutta jakson avaavaa juoksua ei nähdä. Vedolle myös rakentuu paikkansa vuorossa, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen kestää.

Toisessa vuorossa Ankkurien tilanteiden rakentelu on heikkoa. Vedon sisävuorolla nähdään jakson ensimmäinen juoksu ja sen lyödystä vastaa loistavalla näpillä Rinta-aho, millä Mikko Vihriälä ehtii kotiin.

Kolmas vuoros tuottaa Ankkureille yhden kolmostilanteen, mutta nollasarake taululla säilyy. Veto sen sijaan onnistuu vuorossa ja iskee kaksi juoksua. Ensimmäisestä vastaa Vainionpää kolmospuolen pussarilla ja vähän perään Aleksi Lassila siirtää välilyönnillä Vedon 3-0 johtoon.

Ratkaisevassa vuorossa Nestori Yli-Sissala iskee etutilanteessa pallon savonjokeen kolmosluukusta, millä syntyy yksi juoksu ja samalla takatilanne päälle. Painostus kuitenkin kuolee tämän jälkeen, kun Tuukka Etulan lyönti kantaa kopiksi ja kenttä tyhjenee. Lisätilanteita ei enää Ankkurit saa ja Veto vie ottelun jaksoin 2-0 (5-2, 3-1)