Runkosarja alkusarjan kotiotteluiden osalta on paketissa Ankkureilla. Luvassa on vielä kaksi ottelua vieraissa. Tämän jälkeen pelit sentään ei lopu vaan runkosarja jatkuu Ankkurien osalta alemmassa jatkosarjassa. Alemman jatkosarjan peleissä käy vielä kausikortit ja vapaaliput, mutta pudotuspeleissä ei.  Kuvan alla muistusta sarjajärjestelmästä.

Näin pelataan kaudella 2024

Miesten Superpesiksessä on mukana 13 joukkuetta kaudella 2024. Runkosarjassa pelataan 30 ottelua joukkuetta kohden, jos joukkue etenee ylempään jatkosarjaan ja 29 ottelua, jos joukkue jää alempaan jatkosarjaan. Henkilökohtaisten tilastojen voitot ratkaistaan runkosarjan perusteella ml. ylempi ja alempi jatkosarja.

RUNKOSARJA

Runkosarjan muodostavat kaksinkertaisena sarjana pelattava alkusarja ja yksinkertaisina pelattavat jatkosarjat. Alkusarjan (24 ottelua) jälkeen 1.–7. sijoittuneet jatkavat ylempään (6 ottelua) ja 8.–13. sijoittuneet alempaan jatkosarjaan (5 ottelua). Alkusarjassa kerätyt pisteet lasketaan mukaan jatkosarjojen sarjataulukoihin. Ylemmän jatkosarjan joukkueet sijoittuvat runkosarjassa sijoille 1–7 ja alemman jatkosarjan joukkueet sijoille 8–13.

YLEMMÄT PUDOTUSPELIT

Ylemmän jatkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin. Seitsemänneksi sijoittunut ja alemman jatkosarjan kolme parasta jatkavat puolivälieräkarsintaan, joka pelataan ottelupareina (7. vs. 10. ja 8. vs. 9.) paras kolmesta -järjestelmällä. Pudotuspeliparit muodostetaan runkosarjan sijoitusten perusteella. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Puolivälierät, välierät ja loppuottelu pelataan paras viidestä -järjestelmällä, pronssiottelu paras kahdesta järjestelmällä. Pronssiottelun aloituksen koti- tai vieraskentällään päättää runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue. Jos pronssiottelussa otteluvoitot ovat tasan, voittajan ratkaisee ylimääräinen kotiutuskilpailu. Käytettävissä ovat toisessa pronssiottelussa edustuskelpoiset pelaajat.

ALEMMAT PUDOTUSPELIT

Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäävä joukkue putoaa suoraan Ykköspesikseen kaudelle 2025. Mikäli kaksi tai useampia joukkueita on tasapisteissä, kaksi viimeiseksi jäänyttä pelaavat uusintaottelun suorasta putoamisesta. 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras viidestä järjestelmällä. Voittaja säilyttää Superpesiksen sarjapaikkansa kaudelle 2025 ja häviäjä pelaa Superpesis-karsinnassa sarjapaikastaan Ykköspesiksen voittajaa vastaan. Superpesis-karsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

JATKO-OTTELUIDEN ALUSTAVAT OTTELUPÄIVÄT

 

Luitko jo nämä?